ادوات زنبور داری

خرید اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

منظور از اتوماتیک بودن دستگاههای عسل گیری چیست؟
با توجه به کلمه ی اتوماتیک یعنی قسمتی از کارهایی که زنبورداری در حین برداشت عسل انجام میدهد به دستگاه واگذار میشود.چرا زنبورداران به اکستراکتور نیاز دارند؟
چگونه اکستراکتور مورد نظر خود را انتخاب کنیم؟
برای برداشت عسل خام و زنده نیز تنها روش کامل و بدون ایجاد خلل در ساختار عسل همین استراکتور است.در زمان های قدیم از روش های بسیار سخت و غیر استانداردی مانند گرما و فشار های مکانیکی برای اینکار استفاده میشد.

یک اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک (Fully Automatic Electric Honey Extractor) دستگاهی پیشرفته برای زنبورداران حرفه‌ای و نیمه‌صنعتی است که فرآیند جداسازی عسل از شان‌های موم را به طور خودکار انجام می‌دهد. این دستگاه از نیروی گریز از مرکز برای استخراج عسل استفاده می‌کند و نسبت به مدل‌های دستی یا نیمه‌اتوماتیک، کارایی، سرعت و سهولت بسیار بالاتری را ارائه می‌دهد.

عملکرد اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

در یک اکستراکتور تمام اتوماتیک، مراحل اصلی استخراج عسل به صورت خودکار انجام می‌شوند:

  1. قرار دادن قاب‌ها: شان‌های عسل که پولک‌برداری (باز کردن سرپوش مومی روی حجره‌های عسل) شده‌اند، داخل سبدهای مخصوص در دستگاه قرار می‌گیرند.
  2. چرخش خودکار: موتور برقی دستگاه، سبد حاوی قاب‌ها را با سرعت بالا به گردش درمی‌آورد. نیروی گریز از مرکز باعث می‌شود عسل از داخل حجره‌های موم به سمت دیواره‌های دستگاه پرتاب شده و در کف آن جمع شود.
  3. برگرداندن خودکار قاب‌ها: تفاوت اصلی اکستراکتورهای تمام اتوماتیک در این مرحله است. در این دستگاه‌ها، نیازی به توقف دستگاه و برگرداندن دستی قاب‌ها برای تخلیه طرف دیگرشان نیست. سبدها یا قاب‌ها به صورت خودکار تغییر جهت می‌دهند تا عسل از هر دو طرف شان به طور کامل استخراج شود. این ویژگی باعث صرفه‌جویی زیادی در زمان و نیروی کار می‌شود.
  4. تخلیه عسل: عسل جمع‌آوری شده در کف دستگاه از طریق یک شیر به مخزن ذخیره یا صافی منتقل می‌شود.
اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک
اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

مزایای اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

  • کاهش نیروی انسانی: مهم‌ترین مزیت این دستگاه، اتوماسیون کامل فرآیند استخراج است که نیاز به دخالت دستی زنبوردار را به حداقل می‌رساند.
  • افزایش سرعت و راندمان: چرخه عسل‌گیری بسیار سریع‌تر انجام می‌شود، به خصوص برای زنبورستان‌های بزرگ با تعداد زیادی کندو، این سرعت به معنای صرفه‌جویی قابل توجه در زمان است.
  • تخلیه کامل عسل: با چرخش و برگرداندن خودکار و دقیق قاب‌ها، عسل به طور کامل‌تر و با کمترین میزان باقی‌مانده در موم تخلیه می‌شود.
  • جلوگیری از آسیب به شان‌ها: طراحی مهندسی سبدها و کنترل دقیق سرعت چرخش (معمولاً با اینورتر)، از شکستن یا آسیب دیدن شان‌های عسل جلوگیری می‌کند.
  • کیفیت بالای ساخت: اغلب این دستگاه‌ها از جنس استیل ضد زنگ (مانند استیل 304) ساخته می‌شوند که علاوه بر بهداشت، دوام و طول عمر بالایی دارند.
  • کنترل دقیق: دارای پنل‌های کنترلی پیشرفته با قابلیت تنظیم دور، زمان و جهت چرخش هستند که امکان بهینه‌سازی فرآیند برای انواع مختلف عسل (با غلظت‌های متفاوت) را فراهم می‌کنند.
  • کاهش خستگی: با حذف نیاز به کار فیزیکی سنگین (مثل برگرداندن دستی قاب‌ها)، خستگی زنبوردار به شدت کاهش می‌یابد.
اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک
اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

 

اکستراکتور های برقی دارای چه خصوصیاتی است؟

با ورود تکنولوژی الکتریکی در هر صنعتی قطعا سرعت و توسعه ی آن بسیار تند تر انجام گرفته است.
در زنبورداری نیز هر قسمتی که به وسیله ی برق هدایت میشود زنبورداری با کیفیت و تولید محصول بیشتری اتفاق می افتد.معنی واقعی استراکتور ها به زبان ساده یعنی تخلیه براساس چرخش میباشد و این نشانده ی این است همه ی این وسیله ها فقط به صورن استوانه ای میباشد.
در اوایل اختراع عسل گیر به شکل های مختلفی از جمله :
1-مثلثی
2-مربعی ساخته می شدند
بعد از مدتها تلاش نتیجه گرفته شد همه ی استراکتور ها طبق استاندارد باید استوانه ای باشد.

 

یک اکستراکتور برقی دارای خصوصیات زیر است:
1-نیاز به انرژی الکتریکی
2-حرکت دادن تعداد قاب بیشتر نسبت به دستی
3-هزینه ی تعمیر نگهداری زیاد
4-وزن بالا
5-قیمت گرانتر
6-توسعه ی راحتتر
7-حمل و نقل حساس
8-افزایش راندمان برداشت عسل

 

اکستراکتور برقی و سرعت استخراج عسل

همانطور که در پاراگراف ابتدایی اشاره شد قسمتی از کار زنبوردار را خود اکستراکتور انجام میدهد.چطور ؟
در این مدل شهدگیر ها عمدتا زنبورها به صورت لولایی طراحی میشود به طوری که اگر به صورت اتوماتیک بخواهیم عسل جدا شود بعد از مدتی زنبیل به صورت دور برعکس کار کرده و طرف دیگر شان را تخلیه میکند. هر زنبوردار از نظر تعداد کندوی متوسط باید برای جلوگیری از اتلاف وقت خود در زمان تولید عسل به اکستراکتور تجهیز شود.این یعنی افزایش سرعت کار در نوع برقی به شدت بالاتر است.
بالانس چه تاثیری در کیفیت کار این دستگاه دارد؟دستگاه عسل گیر هر چقدر از بالانس و توری مناسبی تهیه شود قطعا در عملکرد حین برداشت تلفات کمی خواهد داشت.

اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک
اکستراکتور برقی تمام اتوماتیک

چه زمانی اکستراکتور برقی خریداری کنیم؟

آیا برقی کردن اکستراکتور یا خرید اتوماتیک این دستگاه مقرون به صرفه است؟طبق مشخصات سازه ای این دستگاه باید توجه داشته باشیم به خاطر حجم بزرگ و وزن بالا آیا برای زنبوردار از نظر هزینه صرف اقتصادی دارد؟
اکثر زنبورداران به خاطر قیمت بالا و هزینه ی تعمیر نگهداری زیادی که دارد سراغ چنین وسیله ای نمیروند.
این دستگاه را برای افرادی که صرفا درصدد استخراج عسل زنبورداران هستند توصیه میکنیم.
البته نوع الکتریکی این وسیله علاوه بر زنبورداران برای اصناف دیگری نیز قابل استفاده بوده از تنها تفاوت در نوع زنبیل یا سبد شان میباشد.

 

قیمت دقیق اکستراکتور برقی با تعداد قاب مختلف

از اصلی ترین مواد اولیه در به کار گیری این دستگاه ورق استیل یا لعاب استیل و موترو گیربکس برقی میباشد.
با توجه به نوسان های شدید قیمت ها در کشور ما هیچ گاه قیمت ثابتی روی این تجهیزات نمی توان قرار داد.
توصیه میکنیم قبل از سفارش حتما از قیمت و مواد به کار رفته در تجهیز اطلاع پیدا کرده و در نهایت خرید انجام دهید.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا