ادوات زنبور داری

عرضه ی شکر با قیمت مناسب برای زنبورداری

قیمت شکر زنبورداری

شکر چیست؟این ماده ی سفید امروزه خوراکی نیست که ما در آن شکر را نداشته باشیم.
با توجه به رشد جمیعت و تنوع غذایی بالای خوراکی های مصنوعی شکر درصدی از محصول نهایی را خواهد داشت.

“شکر زنبورداری” به شکری اطلاق می‌شود که زنبورداران از آن برای تغذیه زنبورهای عسل خود استفاده می‌کنند. این کار معمولاً در مواقعی که منابع شهد طبیعی کم است یا برای اهداف مدیریتی خاص انجام می‌شود.

چرا زنبورها را با شکر تغذیه می‌کنند؟

زنبورهای عسل به طور طبیعی از شهد گل‌ها تغذیه می‌کنند که منبع اصلی کربوهیدرات و انرژی آن‌هاست. عسل محصول فرآوری شده شهد توسط زنبورهاست. اما در برخی شرایط، زنبوردارها نیاز به تامین غذای جایگزین برای کلنی دارند:

  1. کمبود شهد طبیعی:

    • فصول کم‌شهد: در فصولی مانند اواخر پاییز و زمستان که گل‌ها کمتر هستند و شهد کافی در طبیعت وجود ندارد، یا در تابستان‌های خشک و بی‌شهد.
    • قیمت شکر زنبورداری
      قیمت شکر زنبورداری
    • مناطق با پوشش گیاهی کم: در مناطقی که منابع شهد طبیعی محدود هستند.
    • وضعیت اضطراری: در مواقعی که کلنی به دلیل کمبود شدید غذا در معرض گرسنگی و تلف شدن قرار می‌گیرد.
  2. تقویت کلنی:

    • اوایل بهار: برای تحریک ملکه به تخم‌ریزی بیشتر و افزایش جمعیت کلنی قبل از شروع فصل اصلی جمع‌آوری شهد. این کار باعث می‌شود زنبورها با تعداد بیشتری وارد فصل برداشت عسل شوند.
    • زمستان‌گذرانی: برای اطمینان از اینکه کلنی ذخیره غذایی کافی برای زمستان‌های طولانی و سرد دارد.
    • پرورش ملکه یا تقسیم کندو: برای حمایت از کلنی‌های جدید یا ملکه در حال رشد.
  3. جایگزینی عسل برداشت شده:

    • هنگامی که زنبوردار عسل را از کندو برداشت می‌کند، باید غذای جایگزینی برای زنبورها فراهم کند تا گرسنه نمانند.

چه نوع شکری برای زنبورداری مناسب است؟

مهم‌ترین نکته در انتخاب شکر برای زنبورداری، خلوص و عدم وجود ناخالصی است.

  • شکر سفید گرانوله (ساکارز خالص): بهترین و ایمن‌ترین نوع شکر برای تغذیه زنبورهاست. شکر سفید چه از نیشکر باشد و چه از چغندر قند، از نظر شیمیایی ساکارز خالص است (C12H22O11) و بیشترین شباهت را به شهد طبیعی گل‌ها دارد.
  • پرهیز از شکرهای دیگر:
    • شکر قهوه‌ای، شکر خام، شکر توربینادو، شکر دمرارا، و شکر ارگانیک: این انواع شکر حاوی مقادیری ملاس و سایر ناخالصی‌ها هستند. ملاس و مواد معدنی اضافی برای سیستم گوارشی زنبورها مناسب نیستند و می‌توانند باعث مشکلات گوارشی مانند اسهال خونی (Dysentery) در زنبورها شوند، به خصوص در فصل زمستان که زنبورها نمی‌توانند برای دفع مدفوع از کندو خارج شوند.
    • شیرین‌کننده‌های مصنوعی (مانند استویا، آسپارتام): به هیچ عنوان برای زنبورها مناسب نیستند و سمی محسوب می‌شوند.
    • قیمت شکر زنبورداری
      قیمت شکر زنبورداری
    • شربت‌های با فروکتوز بالا (HFCS): اگرچه در برخی موارد استفاده می‌شوند، اما باید با احتیاط و آگاهی از کیفیت آن‌ها مصرف شوند. برخی تحقیقات نشان می‌دهند که فروکتوز در دماهای بالا می‌تواند ماده‌ای سمی به نام هیدروکسی‌متیل‌فورفورال (HMF) تولید کند که برای زنبورها مضر است.
    • عسل (به جز عسل خود کلنی): هرگز نباید از عسل با منبع نامشخص (عسل سایر کلنی‌ها یا عسل خریداری شده از بازار) برای تغذیه زنبورها استفاده کرد. زیرا ممکن است حاوی اسپورهای بیماری‌های کشنده زنبور عسل مانند “فول برود آمریکایی” (American Foulbrood – AFB) باشد که برای انسان بی‌ضرر است اما کلنی زنبورها را از بین می‌برد.

اشکال تغذیه شکر به زنبورها:

 

تعریف ساده ی شکر زنبورداری

کلمه انتخاب شده برای این محصول نشانگر طعم ان است.
یعنی شیرینی زیاد زیرا این ماده بیشترین گلوگز را دارد که ترکیب اصلی طعم شیرینی است.
برخی از خصوصیات آ طبق زیر است:
1-ماده‌ای با فرمول شیمیایی C12-H22-O11
2-کاملا خوراکی
3-شامل گلوکز، فروکتوز، گالاکتوز است
4-مواد شیمیایی اشاره شده در بسیاری از گیاهان، میوه‌ها و لبنیات نیز وجود دارد
در اکثر کشورهای جهان شکر زیادی برداشت میشود ولی بیشترین انها در برزیل تولید و با قیمت بسیار پایینی عرضه میشود.
بیش از 50 درصد شکر جهان را همین کشور تامین میکند.

قاب ترکیبی کندو

 

نحوه ی استخراج شکر زنبورداری

همانطور که اشاره کردیم شکر در موجودات گیاهی و حیوانی بسیار زیادی یافت میشود.
اما روش استخراج در همه ی انها یکسان نیست. برای اولین بار شکر به صورت بلوری در هزار سال پیش زمانی که بازرگانان مسلمان در کشور هند بود وارد خاور میانه شد و بعد توسط کارخانجات ساده شکر کریستال و جامد به وجود امد.امروزه بیشترین شکر تجاری از نیشکر و چغندر قند به دست می آید.نوع سفید این محصول از ذوب کردن شکر خام و اضافه کردن آن به مواد شیمیایی و حرارت دادن دوباره ی آن ساخته می شود، وقتی مجددا حرارت داده می شود کریستال های ریز شکر حاصل می شوند

قیمت شکر زنبورداری
قیمت شکر زنبورداری

 

کاربردهای شکر زنبورداری

در گذشته که هنوز از شکر خبری نبود مردم برای طعم (خرید) شیرین شکر خود از عسل یا انواع شیره ها استفاده میکردند. در حقیقت شکر یک محصول خاص و لاکچری محسوب میشد.
امروزه با توجه به تعداد کارخانه ها و محصول زیاد نیشکر در بازار ها شاهد افزونی این محصول هستیم و تقریبا در هر چیزی از ان استفاده میکنند.

تعداد و کیفیت ها مختلفی از ان در بازار وجود دارد ولی بیشترین ان شکر سفید است.
شکر سفید رایج ترین و در دسترس ترین نوع شکر است که در مصارف خانگی و پخت و پز، به ویژه کیک و شیرینی از آن استفاده می شود و همه ی افراد با این نوع شکر و ویژگی های آن آشنا هستند.
جالب است بدانید یکی از پر مصرف ترین قشر این محصول زنبورداران هستند و سالانه بیش از 1000 تن برای تحریک ملکه و تولید شهدهای تغذیه ای از ان در زنبورداری ایران استفاده میشود.

 

خرید شکر زنبورداری عمده

برای تهیه ی شکر با قیمت مناسب قطعا با خرید ان از کارخانجات بسیار به صرفه خواهد بود.اما به خاطر واسطه های زیادی دسترسی به کارخانه ها کمی سخت و یا باید خرید بسیار بالایی داشته باشیم. لذا برای تهیه ی شکر زنبورداری خود میتوانید با ما در ارتباط باشید.

 

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 4.5]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا