عسل بهاره مصرف کنیم یا پاییزه/کدام بهتر است
آیاعسلها باهم فرق دارند؟کدام عسل بهتراست؟همه ی ما باید دقت داشته باشیم که از چه نوع مواد غذایی تغذیه می کنیم،زیرا غذای ما دارو و داروی ما نیز غذای ما می باشد و تضمین کننده ی سلامت بدن ماست.اگر دقت کرده باشید هرفصلی برای خود بیماری خاصی و منحصر به فردی دارد که داروی همان بیماری ها و یا حساسیتهای فصلی در میوه ها و خوراکی های همان فصل وجود دارد.یعنی ما با رعایت تغذیه ی فصلی به راحتی می توانیم سلامتی خود را در هرفصل تضمین کنیم.
کدام عسل بهتر است؟بهاره یا پاییزه
بحث برتری عسل نسبت به هم در هیچ منبعی بیان نشده است ولی عسل ها نیز مانند میوه ها دارای فصل هستند و تمامی فصلهای بهار،تابستان و پاییز عسل مخصوص به خود را دارند.
یعنی عسل بهاره نسبت به بقیه و بقیه نیزنسبت به بهاره دارای خواص و ویژگی های منحصربه فردی می باشد.لذا برای بیماری ها و حساسیت های بهاری باید از عسل بهاره استفاده کنیم تاسریعتر درمان شویم.از لحاظ ساختاری و آنزیم های تشکیل دهنده تمامی عسل ها تقریبا مشابه هم هستند ولی یکسری تفاوت ظاهری و رنگی دارند.
مثلا عسلهای بهاری دارای رنگ روشن و مایل به سفید و ویسکوزیته(سفتی یا شلی)کمی دارنداما در مقابل آن عسل های تابستانه و پاییزه دارای رنگ تیره تر و غلظت بالایی دارند.عسل کنار که جزو عسل های پاییزه به حساب می آید دارای مواد معدنی بسیار بالایی بوده که برای تقویت قوای جسمی و جنسی بسیار استفاده می شود.عسل کنار از عسل های پر مصرف و گران در ایران و کشورهای عربی می باشد.پس همه ی عسل ها تقریبا مشابه هم عمل می کنند و ما تنها با شناخت از بدن خود می توانیم عسل مربوط به مزاج خود مصرف کنیم تا سریعتر نتیجه بگیریم.
قطب تولید عسل بهاره
ایران یک کشور چهار فصل بوده و همه نوع عسل در ایران برداشت می شود ولی به مقدار کمتر چون مراتع طبیعی در ایران نسبت به دیگر کشورهای تولید کننده ی عسل ارگانیک کمتر است.عسل های بهاره بسته به نوع گیاه ومقدار پوشش آن در مناطق مختلف ایران تولید می شود.مانند شهرهای شیراز،مازندران و برخی شهرهای غربی(کرمانشاه و همدان)قطب تولید عسل های بهاره هستند.بیشتر عسل های برداشتی در بهار از درختهای مرکبات و بهار نارنج می باشد.به دلیل کم بودن مراتع گیاهان بهاری عسل برداشتی بهاره نسبت به فصل های دیگر کمتر می باشد.اکثر این عسل هادارای طبع گرم و ملایم بوده و تقریبا همه ی افرادی که بیماری خاصی ندارند می توانند از عسل های بهاره استفاده کنند.
عسل تابستانه بیشترین عسل تولیدی گروه قره داغ
گروه قره داغ در شمالغرب کشور(کلیبر،ارومیه) یکی از بزرگترین تولیدکننده و عرضه کننده ی عسل در منطقه می باشد.گروه ما با تجربه ی بسیار زیاد و با کوچ به موقع در فصل بهار فقط به جمیعت کلنی های خود می افزاید و در نهایت در ارتفاعات مناطق مربوطه در ماه مرداد اقدام به برداشت موم عسل می کند.بیشترین عسلی که گروه ما برداشت میکند عسل آویشن و گون بوده و از لحاظ فصلی نیز عمدتا تابستانه می باشد.