تفاله چغندر

تفاله چغندر در بسته بندی 25 کیلویی

تفاله چغندر

چغندر از جمله گیاهانی است که فراورده های بسیاری را می توان از آن به دست آورد. شاید قند و شکر شناخته شده ترین اقلامی باشند که از این گیاه زمینی حاصل می شوند؛ اما در کنار این ها می توانیم از تفاله های حاصل به عنوان محصولات فرعی چغندر قند یاد کنیم.
این محصول تنها حاصل آبگیری نبوده و جهت مصرف برای خوراک دامی لازم است تا میزان رطوبت آن اندازه گیری و سنجیده شود. همچنین درصد مواد مغذی موجود در آن تأثیر زیادی بر کیفیتش داشته و سنجش میزان آن ها جهت مصرف در دامدارای ها حائز اهمیت است.

کاربرد تفاله چغندر چیست؟

این محصول را می توان بسته به هدف استفاده در نوع خشک و یا دارای آب تهیه کرد.

اما مهم ترین کاربرد این تفاله ها جهت خوراک دام است.

در این رابطه توجه داشته باشید که این محصول در کنار سایر علوفه ها و خوراک استفاده می گردد و به تنهایی غذای کاملی برای حیوانات نخواهد بود.
در حقیقت طعم خوش و ویژگی اشتها زایی این تفاله هاست که باعث می شود در میان دامداران بسیار محبوب باشد

لذا مصرف ان در کنار سایر مواد غذایی دامی می تواند بسیار مفید و مؤثر باشد.

علاوه بر این ها لازم است تا به میزان انرژی بالایی که این محصول برای دام فراهم می آورد اشاره کنیم که علت اصلی آن وجود قند بالاست.
با این حساب شاید تصور کنید که مصرف این تفاله ها باعث افزایش قند بی رویه در حیوان می گردد؛

اما این گونه نیست و بی ضرر بودن آن اثبات گشته است.

در کنار این خصوصیات وجود فیبر بالا و خوش خوراک بودن نیز باعث می شود تا دام نیز علاوه وافری به مصرف تفاله های چغندر داشته باشد.

حتما بخوانید:مکمل غذایی زنبورعسل

خواص تغذیه ای تفاله چغندر

علاوه بر ترکیبات مفید چغندر که اشاره کوچکی به آن ها کردیم می توانیم به وجود کلسیم فراوان نیز در این محصول اشاره کنیم.

همچنین وجود مقادیر بالای ویتامین های A و D نیز به سایر خواص این تفاله ها می افزاید.

خشک بودن این محصول باعث می شود تا علاوه بر بهبود اشتها شاهد مصرف بیشتر آن توسط دام باشیم؛

بنابراین این خوراکی علاوه بر تأمین نیازهای یاد شده قادر به رفع کم ‌آبی بدن دام نیز می باشد.


راهنمای خرید

وجود رطوبت در این محصول باعث می شود تا نیاز به روش های خاصی جهت تولید و نگهداری در طولانی مدت باشد؛ بنابراین در هنگام خرید لازم است تا به فاکتورهایی که نشان از سالم بودن و کیفیت مطلوب محصول را دارد توجه کافی داشته باشید. در این راستا می توانید به راحتی با بررسی رنگ ظاهری و بوی تفاله ها به سالم بودن آن ها پی ببرید.
اما توجه داشته باشید که وجود ملاس در ترکیب این محصول نیز عامل دیگری در تغییر رنگ آن است پس به طور عمده رنگ قابل قبول این تفاله بین طیف قهوه ای خواهد بود.

نحوه تولید و عرضه تفاله چغندر

روند تولید این محصول می تواند در کارخانه های (خرید) شکر و یا دیگر شرکت های جانبی تولید کننده غذای دامی صورت گیرد.

چغندر ها پس از شست و شو و آبگیری جهت قند به میزان زیادی دچار افت رطوبت می گردند و تفاله های اصل از آن ها مصرفی جز در جیره دام نخواهد داشت.
این فشرده سازی ها با کمک پرس های سرد صورت می گیرد تا کیفیت محصول دچار تغییر نگردد

همچنین در صورتی که نیاز به خشک کردن و کاهش رطوبت درونی تفاله ها داشته باشیم

این فرایند به صورت استریل و با حرارت دهی مشخصی انجام می گیرد.

نهایتاً تفاله ها در اشکال و ابعاد مختلف شکل داده شده و بسته بندی می گردند.

بیشتر بدانید:عفونت دام

 

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا