بازار بزرگ اکستراکتور-صافی و دودی استیل در ایران
اکستراکتور-صافی و دودی
آیا زنبورداری امروزی با سالهای گذشته تفاوت کرده است؟علت این تفاوت در چیست؟در زمانهای قدیم به خاطر نیاز کمتر به محصولات زنبورعسل افراد به کندی مشغول زنبورداری بوده و پیشرفت بسیار کمی داشته اند.اما این روز به خاطر گسترش روز افزون ابزار های کاری و نوع زنبورها کیفیت و مقدار برداشت محصولها افزایش چشمگیری داشته است.برای مثال ژل رویال تا چند ده سال پیش در حد چند صد گرم از هر کندو برداشت میشد،اما کشور چیست با دانش خود امروز از هر کندو بیش از 17 کیلو ژل رویال برداشت میکند.یعنی تقریبا برابر با تولید عسل طبیعی ما به ازای هر کندو
اکستراکتور مراحل ساخت آن
در سالهای گذشته اگر دقت کرده باشید همه ی افراد اکثرا عسل را با موم طبیعی مصرف میکردند.از این طریق دیگر برای سال بعدی عملا هیچ موم یا عسلی موجود نبوده و زنبورعسل مجددا موم بافی کرده و عسل تولید میکرد.با این روش زنبورها عملا به ازای هر کندو 5 کیلو بیشتر عسل نمیتوانسند تولید کنند.سوال اینجاست چرا مردم عسل را با موم استفاده میکردند؟ دلایل زیر آشکار کننده ی این دلیل بود:
1-نبود ابزار برای جداسازی عسل از موم(اکستراکتور)
2-مصرف کم عسل
3-داشتن مراتع بسیار غنی
4-موم های خالص و درمانی
5-عسل و موم کاملا ارگانیک بودند.
اما امروزه با تولید زیاد عسل طبیعی اولا از حالت ارگانیک بودن خارج شده ،ثانیا راههای نگهداری و بسته بندی و جداسازی عسل از موم بسیار راحت شده است.یکی از این وسیله ها که ساختمان بسیار ساده ای داشته و کمک بسیار زیادی به زنبورداری میکند.اکستراکتور میباشد.
نحوه ی ساخت اکستراکتور
برای ساخت این ماشین بسیار ساده به دو روش برقی و دستی میتوان بهره برد.اماقسمت های مختلف آن عبارتند از :
1-دسته و گیر بکس وصل شده به روی مخزن
برای اینکار از یک دسته یا هندل فلز یا پلاستیکی محکم برای چرخاندن میله ی وصل شده به مرکز استوانه که گیر بکس تبدیل قدرت افقی به عمودی قرار گرفته است استفاده میکنیم
2-قاب گیر ها
در انتهای میله ی چرخ دنده ی عمودی تعدادی گیره یا توری وصل میکنیم تا قاب به ان وصل شود و در سرعت های مختلف نیز نیفتد ،تا در هنگام چرخش عسل به راحتی از آن جدا شود
3-مخزن استوانه ای
یکی از قسمت های مهم این دستگاه مخزن عسل جدا شده است تا بعد ریخته این مایع شیرین در قسمت پایین ان جمع شوند.
4-شیر خروجی اکستراکتور
در انتهای مخزن یک شیر بسیار محکمی تعبیه شده تا در اثر فشار عسل و یا خاصیت اسیدی ان خرده نشود.با باز کردن این شیر به راحتی میتوان عسل را بشته بندی کرد.به وسیله ی این شیر میتوان میزان دبی(سرعت خروج عسل) را کنترل کرد.
علت پیشرفت صنعت زنبورداری
انسانها موجودی بسیار قدرت طلب و عاشق پیشرفت هستند.اگر دقت کنیم در همه ی اصناف از گذشته تا الان پیشرفت های چشم گیری بوده و زنبورداری نیز به طبع همین دلیل قوی تر شده و محصولات گونانی در حال حاضر از زنبورعسل استخراج میشود،در حالی که در گذشته و فقط عسل طبیعی استخراج میشد.دلایل زیر میتواند پیشرفت زنبورداری را تایید کند:
1-نیاز جامعه به محصولات بیشتر
2-پیشرفت و تولیدات لوازم زنبورداری
3-شناخت بیشتر زنبورعسل و غده های مختلف آن
4-شناخت و تغییرات درملکه ها
5-تولید داروهای متنوع برای حفظ سلامتی زنبور و کاهش تلفات انها
خرید انواع تجهیزات زنبورداری
زنبورداری ابزار بسیار زیادی در قسمت های مختلف از جمله:
1-زنبورداری
2-تولید محصولات
3-استحصال محصولات دارد
خوشبختانه اکثر لوازم زنبورداری دارای قیمت مناسبی داشته و به خاطر سودی که زنبوردارها به منابع طبیعی میرسانند اکثر ارگان ها از آنها و کالای تامینی آنها یاری میکنند.برخی از لوازم پر کاربرد عبارتند از:
1-اکستراکتور
وسیله ای است برای جدا سازی عسل از موم به صورت خام که بسته به تعداد قاب قیمت متفاوتی دارد.
2-صافی عسل
این وسیله بعد از برداشت عسل تمام مواد ریز و براده های موم را از عسل جدا میکند تا عسل صافی را برای بسته بندی در خروجی تحویل دهد.
3-دودی یا دودزا
به وسیله ی دودزا میتوان قدرت حمله ی زنبور را کاهش داد تا بتوان عسل انها برداشت